Sušači i Filtracija Komprimovanog Vazduha
Donaldson
Donaldson je vodeća svetska kompanija u ponudi sistema za filtriranje i rezervnih delova. Osnovan1915. Donaldson je vođen tehnološkim razvojem i zadovoljavanju potreba kupaca za filtriranjem putem inovativnog istraživanja i razvoja. Donaldson pruža rešenja industrijskim korisnicima u segmentima komprimovanog vazduha, industrijskih kompresora, industriji motora, skupljanje prašine, proizvodnji energije, specijalne filtracije, terenskih mašina,kamiona i lakih vozila.
Sušači
Donaldson proizvodi sušače, frižiderske, adsorpcijone i membranske, kako bi u potpunosti zadovoljili sve specifične zahteve kvaliteta vazduha. Modularni dizajniran garantuje najefikasnije rešenje za potrebe kupca.
Buran frižiderski sušači
Buran frižiderski sušači za komprimovani vazduh su pogodni za protok od 20 – 1 650 m³ / h, a dostupni su u četiri različite veličine (Buran I-IV). Zbog novog izmjenjivača toplote gubici pritiska su svedeni na minimum, pa su i troškovi eksploatacije tokom radnog veka svedeni na minimum. Sve vrste su opremljene lako vidljivom kontrolnomtablom. Buran frižiderski sušači se ističu minimalnim prostornimzahtevima za instalaciju, jednostavnošću instalacije i smanjenim zahtevima za održavanjem.Novi dizajn omogućuje jednostavnu instalaciju Donaldson predfiltera kako bi došli do traženog kvaliteta komprimovanog vazduha.
Ultrapac HED / ALD / MSD Adsorpcijoni sušač
Ultrapac Classic HED / ALD / MSD adsorpcijoni sušači su razvijani tokom više decenija. Donaldson adsorpcijoni sušači su dizajnirani kako bi se dosledno osigurali kvalitetan vazduh sa visokom energetskom efikasnosti u rasponu 5 – 8750 m³/h pri 7 bara. Rade potpuno automatski uz garantovanu tačku rosišta na jednom od tri unapred odabrane vrednosti: Hed, -20 °C PDP; ALD, -40 °C PDP; MSD, -70 °C PDP. Svi adsorpcijoni sušači u rasponu 5-1000 m³/h protoka su uzaštitnom ormaru sa panelimakoji se jednostavno uklanjanju. Svi Ultrapac adsorpcijoni sušači isporučuju se sa instaliranim predfilterima i filterima na izlazu. Predfilter je opremljen sa Ultramat® odvajčem kondenzata koji ima nulti gubitak. Kompaktan dizajn Ultrapac adsorpcijonih sušačaminimalno zauzima površinu.
Filteri za komprimvani vazduh
DF Filteri Standard / Plus / Superplus
Ultra Filter -DF namijenjeni su za tretman komprimovanog vazduha ili drugih gasova u različitim područjima primene. Bajonet pričvršćivanje filtera između glave i posude filtera omogućuje da se filterski element ukloni zajedno sa posudom. Mala visinaje potrebna za ugradnju i za zamenu filtera. Osim energetske uštede zbog dizajna filtra, korišćenje Ekonomizatora nudi dodatne u štede kroz pravovremenu zamenu filterskih elemenata.Najisplativije vreme za zamenu filtera se izračunava i LED diode signaliziraju potrebu za zamenom. Sa 9 veličina Ultra-Filter pokriva radno područije 35 - 1100 m³/h protoka i time kompresore kapaciteta između 2 i 120 KW.
Tri verzije su dostupne:
Standard(sa Econometrom i plutajućim drenažerom)
Plus(saEkonomizatorom i plutajućim drenažerom)
Superplus(Ekonomizatorom sa drenažerom koji kontroliše nivo kondenzataUFM-D)